Jeg starter etter nyttår

……2019, da skal jeg starte.

Har du tenkt den tanken før?
"Alt skal bli perfekt på nyåret, da er det blanke ark og da skal jeg få til alt jeg har hatt lyst til". Den tankegangen er velkjent for veldig mange, meg selv inkludert. 

Det er alltid mye stress før jul, man skal ha ferdig et prosjekt eller ha ut en rapport, det er juleavslutninger for barna (fyll inn det som passer). Trening og bevegelse nedprioriteres, og kjappe løsninger i matveien velges. Så kommer juleferien, endelig! Da må man slappe av litt ekstra, man er jo så sliten og har så lite energi. Det er bedre å bare la det være, og starte friskt på nyåret.

Men har du tenkt på det at trening, bevegelse, og god næringsrik mat trenger ikke å være et ork? Det trenger ikke å være sånn at du gir opp alt du liker for å få det til, eller at du må ofre all kosen og trene minst 1 t om dagen for at det skal være noe poeng i.

Trening og bevegelse kan være noe som gir mestringsfølelse, godfølelse og energi. God og næringsrik mat kan være en nydelig pizza med salat til, det kan være en fruktsalat til dessert, eller det kan være en deilig suppe. Det trenger ikke å være kjedelig! Skru på kreativiteten og prøv å snu litt på tankegangen. Disse tingene er noe som gir deg energi og mer overskudd, sterkere kropp og hode. 

 

Du kan legge inn en liten spasertur for å få litt frisk luft i hodet, for å koble av fra julestresset, for å være sosial med en venn som også trenger å koble ut litt. Du kan ta et par knebøy for å få varmen i deg på kvelden istedenfor å pakke deg inn i tepper (eller i tillegg til det), og du kan lage en treningsavtale med en venn. Og kanskje du kan ta litt ekstra med grønnsaker til middagen så du fyller opp med gode ting. Kos deg med litt sjokolade eller kaker, men spis deg mett på god og næringsrik mat først. Så får du mer energi til å gjøre de tingene du har lyst til i julen, og det blir ikke like tungt å starte med de gode vanene i 2019. De er allerede på plass.

Det handler ikke om å snu opp ned på livet og hverdagen, men om å se hvor mye de små tingene kan ha å si for helheten. Ta gode valg; små, men meningsfulle, hver dag, så adder det opp til å bli veldig store endringer over tid.

Gjør mer av de gode tingene istedenfor å fokusere på alt du skal unngå. Og ta valgene fordi du er verdt det og fordi du vil deg selv godt!