Trening – bare for de som vil se bedre ut?

Nei, så absolutt ikke.

Veldig mange trener med den intensjonen å se bedre ut. Selv liker jeg best å fokusere på funksjon; hvordan gjør treningen deg sterkere og bedre rustet for det livet du lever? Selvfølgelig er det en stor fordel å føle seg vel i egen kropp, og noen ville kanskje hatt en lettere hverdag hvis de gikk ned noen kilo. Men utseendet vil komme som en bonus hvis du trives med det du gjør, og opprettholder det over tid.

Din indre motivasjon og drivkraft vil som oftest ta deg mye lenger enn hvis du lar andre påvirke hvordan du skal leve livet ditt, og hvordan du skal se ut.

”Jammen jeg har ikke noe ønske om å bli best på å klatre, løpe maraton eller å sykle birken. Jeg har ikke noe indre motivasjon for å trene, jeg ser ikke poenget” , tenker du gjerne da?

Hvis du snur litt på tankene, så kanskje du finner en veldig god motivasjon likevel. Har du små barn? Kanskje du ikke er så veldig motivert til å gå ut å leke med de etter en lang dag på jobb? Eller har du en vond rygg eller stiv nakke som hindrer deg fra å løfte så mye på de?

Eller hva med deg som jobber nesten hele dagen og hele kvelden. Og kjenner deg stiv og støl i kroppen enda du ikke har trent på år og dag.

 

Trening trenger ikke å handle om å bli best i en idrett, eller å alltid konkurrere med andre eller med deg selv. Det kan også handle om avkobling, egentid, tid med familie og venner, latter, mestringsfølelse, glede og velbehag.

Kroppen din er skapt for å bevege seg. Og den tilpasser seg utrolig godt til de oppgavene du gir den, bare du gir den litt tid. Så hvis du er en av de som har gitt kroppen din i oppgave å sitte på en stol helt stille i noen timer i strekk, og så gitt den en enda mer krevende oppgave med å ligge på sofaen noen timer – hva med å gi den nye oppgaver?

Ønsker du mer energi i hverdagen? Føle deg mindre stresset? Bli litt gladere? Ha mer overskudd til andre ting?

Så svar på dette spørsmålet;

Hvorfor skal jeg trene? Hva er min motivasjon? Og ikke la andres forventninger svare på spørsmålet. Finn ut hva som driver akkurat deg! Og hva trening kan gjøre for å bedre DIN hverdag.

Og hvis du vil ha tips til hvordan du kan finne ut hva som passer deg – Les neste innlegg 🙂