TI TIPS

TI TIPS

... til å finne en treningsform som du trives med

 

  1. Gå en tur. Trening trenger ikke alltid å føles som trening, og det er ikke ensbetydende med å stå på et treningssenter og slite deg totalt ut hver dag. Gå en tur i skogen, på fjellet, eller utforsk området du bor i.
  2. Prøv fartslek med noen du er glad i. Enten det er barna, kjæresten, en god venn eller bare deg selv. Finn en grusvei eller en sti, og begynn å gå. Løp litt når du har blitt varm i kroppen, kanskje du kan løpe til et tre du ser litt foran deg, og så gå igjen. Etter hvert kan du kanskje begynne å løpe litt lenger, og så en bakke. Av og til er det godt å bare kjenne at kroppen beveger seg, uten at du trenger en pulsklokke eller å følge en plan.
  3. Lek sisten, ballspill eller hopp på trampoline med barna eller nevøer/nieser. De vil garantert synes det er stas at du er med, og jeg tipper du får pulsen litt opp 😉
  4. Lag en treningsavtale med en venn. Kanskje det er flere i vennegjengen, eller kjæresten, som tenker det samme – at de vil gjerne komme i gang med litt trening. Det at noen forventer at du stiller opp øker sjansen betraktelig for at du holder treningsavtalen. Sosialt, gøy og motiverende!
  5. Meld deg på en aktivitet/idrett. Vet du ikke om noen andre som vil bli med? Sjekk ut tilbudet i nærheten, ofte kan du finne masse som du kanskje ikke har tenkt på engang! Nybegynnerkurs i klatring, håndball, crossfit, treningsgrupper i nærområdet? Du møter garantert et vennlig fjes, og liker du det ikke så er det ikke verre enn å melde seg av igjen.
  • Invester i noen PT-timer. Hvis du egentlig har lyst å komme i gang med trening på senter, men er usikker på hvordan og på hva du vil trene, bestill deg noen PT-timer. Da får du en innføring i teknikk og du kan få et individualisert program å følge. Du har også noen som forventer at du skal stille opp på trening, og du investerer tid og penger som kanskje gjør terskelen høyere for å la være å gå.
  • Meld deg på et teknikkurs. Liker du å løpe, men føler at du ikke har fremgang? Det finnes mange teknikkurs for ulike idretter, alt fra ski til svømming. Har du en hemmelig drøm om å løpe et halvmaraton, men vet ikke hvor du skal begynne? Et kurs kan gi deg smarte tips for å forbedre teknikk og unngå skader, samtidig som det kan være inspirerende å få litt påfyll og møte andre som liker det samme.
  • Bli med på et treningsopplegg på nett. Det finnes mange ulike aktører som har startet med trening over nett. Da kan du få inspirasjon og treningsplanen klar. Du kan velge hva som passer deg best; styrketrening med vekter, uten vekter, kondisjonstrening osv. Og det er ofte hakket billigere enn timer med egen trener.
  • Meld deg på en treningscamp. Det finnes flust av treningscamper i varmere strøk. Da kan du teste ut mange ulike aktiviteter og se om noe passer deg bedre enn andre, få ny inspirasjon, og ikke minst få en kickstart på treningen! Du møter garantert mange andre som også er der for å trene, bli kjent med nye folk og nyte varmen.
  • Skriv en trenings-/aktivitetsdagbok. Skriv ned hva du har gjort, enten det er en tur på fjellet, en lekedag med barna eller en blytung crossfitøkt. Ofte kan det være inspirerende å se hva du faktisk har gjort når du ser noen uker tilbake. Kanskje har det plutselig blitt en eller to ekstra aktiviteter etter noen uker? Eller at det føles lettere å gå den samme turen? Det er ikke alltid så lett å huske tilbake til hva man følte, så skriv ned hva du gjorde og hvor tungt det var på en skala fra 1-10.

 

Håper du fant et tips eller to som kan inspirere til å prøve noe nytt. Send meg gjerne en mail hvis du lurer på noe 🙂

Glad hilsen fra Astrid!