Skap varige endringer

I hverdagen må man ta små og store valg. For at vi ikke skal bli overveldet over alle valgene, blir mange små hverdagslige handlinger automatisert. Det er hjernens måte å unngå å bli overveldet på, for å spare energi. Det vil si at det å endre vaner og å gjøre noe annerledes i hverdagen, krever energi! Endring krever tid, det krever innsats, og det vil være vanskelig. Derfor må det være viktig for deg, for at du skal klare å gjennomføre det. Du må være villig til å endre på noe i hverdagen din for å få det til. Og du må ha noen gode strategier for å få det til. 

Tenk gjennom hvilke endringer du ønsker å få til, og hvorfor de er viktige for deg. Hva vil det gi deg hvis du får til å endre på de tingene? Hvordan ser livet og hverdagen din ut om 3 mnd hvis du klarer å endre på disse tingene? Om et år? Prøv deretter å skrive ned i klartekst hva du ønsker å få til. Sett opp en liste på ting som kan hindre deg i å nå målene dine.

 

Hvis du vil trene hver dag etter jobb, hva er grunnen til at du ikke har gjort det enda?

Planlegger du matinnkjøpene for dårlig, slik at du alltid er helt utslitt etter jobb og ender opp med en nødløsning til middag? Har du for liten tid på morgenen så du alltid glemmer å ta med deg treningsklær?

Finn ut dine fallgruver, og planlegg for å unngå dem. Ha fast planleggingstid på fredager/søndager, og se over uken din. Lag deg en fast handledag, og kjøp inn til for eksempel 4 middager, god og næringsrik lunsj til jobben og frukt og grønt som du kan spise hvis du er fysen på noe godt.

Pakk sekken på kvelden. Skriv en lapp på speilet hvor du minner deg selv på at du skal trene etter jobb neste dag.

Etter noen uker begynner disse tingene å bli mer automatisert, og du trenger ikke bruke like mye energi på å huske det, det går mer av seg selv. Men frem til da, så kreves det en innsats og energi. Derfor er det viktig å vite hvorfor du skal gidde å gjøre disse endringene, og det er viktig å minne seg selv på det.

 

En av de beste tipsene jeg har, er å ikke tenke at du begynner på nytt igjen hver gang det har falt litt ut. Du fortsetter bare. Du har startet, du falt litt av en stund, og nå fortsetter du. Om det er én dag, én uke eller én måned har ikke noe å si. Ta med deg erfaringen om hva det var som skjedde, og vit hva du kan gjøre annerledes til neste gang det samme skjer. For det vil alltid være uforutsette ting som dukker opp, og det er nettopp de tingene man lærer seg å takle.

Du er en person som finner løsninger etter hvert som utfordringene dukker opp. Du ser en hindring, og du klatrer over eller under eller går rundt, du lar deg ikke stoppe. Ikke se på endringene som midlertidig, og som noe som skal gjøres én gang, og så er alt fikset for resten av livet. Se på det som en invitasjon til å skape deg en hverdag som du trives med. Det er de tingene som du gjør ofte og over tid som skaper resultater. 

Hvis du har lyst å komme i gang med endringer, men trenger litt hjelp; ta gjerne kontakt med meg her 🙂